Ongeval door aquaplaning: vrijspraak-verweer slaagt!

Ronald Kool op 16 mei 2018 | Reageer

Een mooi resultaat van ons kantoor bij de behandeling van een verkeersongeval met ernstige afloop, waarbij sprake was van aquaplaning. Onze cliënt werd door de rechter vrijgesproken.

In 2015 raakte onze cliënt, die bezig was met een rijvaardigheidstraining voor zijn werkgever, in een flauwe bocht door aquaplaning met zijn auto in de berm naast de rijbaan. Bij een poging de auto weer op de weg te krijgen, brak het voertuig uit en tikte het een andere auto aan. Deze botste daarop tegen een verkeerszuil, waarbij de bestuurster zwaar gewond raakte. Advocaat Ronald Kool voerde verweer tegen de beschuldiging dat de bestuurder het verkeer in gevaar had gebracht (artikel 5 Wegenverkeerswet). Volgens hem was er geen sprake van een verkeersfout die als een "gedraging" in de zin van artikel 5 van de Wegenverkeerswet kon gelden. Onze cliënt kon er, met andere woorden, niets aan doen dat de auto door aquaplaning begon te glijden. De poging om de slip te corrigeren, is geen verkeersfout zoals bedoeld in de Wegenverkeerswet. De rechter volgde dat verweer en sprak onze cliënt vrij. (archieffoto)

Deel bericht op:

Reageer


Deel pagina op: