Voornaam wijzigen is vaak een nieuw begin en soms zelfs een bevrijding.

Ronald Kool op 16 juni 2018 | Reageer

Er lopen nogal wat mensen rond met een voornaam waar zij ontevreden mee zijn. Voordat de stap wordt gezet om definitief een voornaamswijziging in gang te zetten, is daar vaak lang over nagedacht. Het wijzigen van een voornaam doe je immers niet zomaar. Maar voor velen is het moment waarop de andere voornaam een feit is, een nieuw begin!

De beslissing om definitief tot voornaamswijziging over te gaan, schuiven mensen vaak lang voor zich uit. Zij willen een andere voornaam, omdat de voornaam die ze van hun ouders hebben gekregen, niet goed meer voelt, herinnert aan een naar verleden of niet meer strookt met religieuze of maatschappelijke opvattingen. Definitief kiezen voor een andere voornaam, is vaak een wat langer durend proces. Wij maken het in onze praktijk nogal eens mee dat de procedure om de voornaam te wijzigen, na korte tijd toch weer even stil wordt gelegd, om vervolgens enige tijd later weer te worden opgepakt. Uiteindelijk werkt de voornaamswijziging voor velen als een nieuw begin en voor sommigen als een bevrijding. Volgens een onlangs gepubliceerd onderzoek van de Raad voor de Rechtspraak, veranderen steeds meer mensen hun voornaam. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u bepaald niet de enige. Jaarlijks veranderen bijna 600 mensen hun voornaam. Meer weten over wijzigen voornaam? Kijk op: www.wijzigenvoornaam.nl of bel 085 401 76 33

Deel bericht op:

Reageer


Deel pagina op: