Naar de Politierechter? Laat je bijstaan!

Ronald Kool op 16 juni 2018 | Reageer

Als ik op de rechtbank ben, zie ik in de wachtkamer vaak mensen zonder advocaat wachten op hun zitting bij de politierechter. En meer dan eens zie ik bedrukte gezichten als deze bezoekers de rechtszaal weer verlaten. Teveel werkstraf? Een te lange rijontzegging of zelfs een celstraf. Alles is mogelijk bij de Politierechter. Ik besloot laatst eens naar hun ervaringen te vragen.

In flink wat gevallen was het de bezoekers van de Politierechter vies tegengevallen. Daar waar zij dachten er met een geldboete vanaf te komen, oordeelde de Politierechter dat een werkstraf op zijn plaats was of legde hij langdurige rijontzeggingen op. Sommige mensen bleken slecht voorbereid, wisten niet wat ze het beste konden antwoorden of bleken tijdens de zitting nu juist precies de verkeerde opmerkingen te hebben gemaakt. Het is natuurlijk preken voor eigen parochie, maar een advocaat kan in veel gevallen toch het verschil maken. Hij weet wat de gang van zaken op de zitting is, wat er in het dossier staat, hoe het strafblad eruit ziet en welke vragen de Politierechter doorgaans stelt. Zo kom je goed voorbereid op de zitting en heb je, als dat nodig is, de juiste stukken bij je. Een advocaat, of beter "raadsman" zoals dat in het strafrecht heet, zorgt ervoor dat je vooraf weet wat je te wachten staat. Hij bespreekt de inhoud van het dossier en maakt een inschatting van de afloop van de zaak en voert tijdens de zitting het woord voor je.  Omdat hij weet wat de risico's zijn, zal hij je van tevoren goed informeren en tijdens de zitting bij de Politierechter staat hij letterlijk achter je. Je staat er kortom op de zitting niet alleen voor. Meer weten? 085 401 76 33 

Deel bericht op:

Reageer


Deel pagina op: