Kosten wijzigen voornaam niet per letter berekend.

Ronald Kool op 21 augustus 2018 | Reageer

Steeds meer mensen overwegen een voornaamswijziging. Over de kosten van het veranderen van een voornaam doen vreemde verhalen de ronde.

Het vreemdste verhaal over de kosten van een voornaamswijziging is dat je per letter zou moeten betalen. Ook op zoekmachines zie ik regelmatig deze vraag als zoeksuggestie voorbij komen. Maar de kosten van een voornaamswijziging worden niet bepaald door de vraag hoeveel letters de te wijzigen voornaam bevat. De kosten voor het veranderen van een voornaam bestaan uit een aantal elementen. In de eerste plaats moet de aanvrager aan de Rechtbank griffiegeld betalen. Ook zijn er kosten (leges) verschuldigd voor het aanvragen van verschillende uittreksels uit de registers van de Burgerlijke Stand en tenslotte brengt ook de advocaat die de aanvraag voor u indient en behandelt een bedrag voor zijn werkzaamheden in rekening. Of de voornaam nu uit drie, tien of uit vijftien letters bestaat, maakt geen verschil. Wilt u meer weten over het wijzigen van uw voornaam? Kijk dan op www.wijzigenvoornaam.nl of bel met 085 401 76 33.  

Deel bericht op:

Reageer


Deel pagina op: