Termijn oproepkrachten wordt langer.

Ronald Kool op 11 oktober 2019 | Reageer

Werkt u regelmatig met oproepkrachten? Dan gaat er in 2020 het nodige veranderen. Dan treedt namelijk de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking. Wat onder andere wijzigt, is de minimale oproeptermijn: die gaat naar vier dagen. Dat kan voor de werkgever vervelende consequenties hebben.

Dat betekent namelijk dat een oproepkracht, die niet uiterlijk vier dagen van tevoren voor het werk is opgeroepen, niet aan de oproep hoeft te voldoen. Maar voor de werkgever heeft deze langere termijn nog andere, nadelige gevolgen. De ondernemer die op vrijdag oproepkrachten nodig denkt te hebben, moet zijn mensen op maandag al oproepen. Maakt hij alsnog geen gebruik van de oproepkrachten, dan moet hij ze wel betalen! Een voorbeeld: De eigenaar van een strandpaviljoen verwacht dat het komende vrijdag mooi strandweer wordt. Hij moet dan uiterlijk maandag al zijn oproepkrachten bellen. Maar zit het KNMI er naast en regent het die vrijdag onverwacht, dan moet hij de opgeroepen werknemers toch volledig betalen. Wel iets om rekening mee te houden! Werkt u ook met oproepkrachten en wilt u weten wat er nog meer verandert? Neem dan contact met ons op. Bel 072 76 00 128 

Deel bericht op:

Reageer


Deel pagina op: